🔙 Zpět
🔑 Přihlásit se 📝 Registrovat se
📞 Kontakty 🏠 Domů
🗺️ Zadat adresu 📋 Kopírovat 🖨️ Tisknout

Cookies - Dejte si předkrm

Používáme cookies a další technologie pro sledování aktivit na našem webu, což nám umožňuje poskytovat vám špičkové služby, analyzovat, jak naše stránky používáte, a předkládat vám reklamy, které by vás mohly zajímat. Můžete si vybrat, jestli nám dáte zelenou pro používání těchto technologií, prostřednictvím nastavení níže.

close

Dobře?

Prosíme, ověřte svůj účet

Abyste si mohl/a objednávat jako přihlášený uživatel a čerpat všechny výhody, musíte ověřit své telefonní číslo. Prosíme, ověřte jej.

I když by to byla škoda, můžete se odhlásit a poté objednat jako nepřihlášený uživatel.

close

Dobře?

Momentálně nedostupné položky:


close

Ano?

close

Ajaj. Do této lokace podnik nerozváží.

close

Ukažte nám, kam budeme doručovat.

(oranžový bod)

+
-
loc
Umístěte oranžový bod

na přesné místo, kam chcete doručovat a odešlete nám tuto polohu. My vám najdeme podniky, ze kterých si můžete objednat.

close

Řekněte nám o této adrese více

Jak ji chcete pojmenovat?
Domů
Do práce
K mamince
Vlastní název
Napište poznámku kurýrovi pro tuto uloženou adresu:

5

user
Do košíku 0 Kč

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek

Pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut – způsobují alergie a nesnášenlivost (např. celiakie).

2. Korýši a výrobky z nich

Krevety, krabi, humři – častý alergen, často i při tepelné úpravě.

3. Vejce a výrobky z nich

Kuřecí vejce, křepelčí vejce – ve všech formách (např. těsta, majonézy, omáčky).

4. Ryby a výrobky z nich

Sladkovodní i mořské ryby – alergie často přetrvá i po vaření nebo pečení.

5. Arašídové ořechy (podzemnice olejná)

Velmi silný alergen, často v cukrovinkách, pomazánkách, asijských jídlech.

6. Sója a výrobky z ní

Sójová mouka, sójové mléko, tofu, omáčky – používá se v řadě potravin i jako skrytá složka.

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Kravské mléko, sýry, jogurty, smetana – alergie i intolerance na mléčné bílkoviny/laktózu.

8. Skořápkové plody (ořechy)

Mandle, lískové, vlašské, pekanové, para, pistácie, kešu, makadamie – časté v cukrovinkách, pečivu, dezertech.

9. Celer a výrobky z něj

Kořenový i řapíkatý celer – často v polévkách, vývarech, kořenících směsích.

10. Hořčice a výrobky z ní

Hořčice, hořčičné semínko – často ve dresincích, omáčkách, marinádách.

11. Sezamová semena a výrobky z nich

Sezamová semínka, sezamový olej, tahini – používají se v pečivu, asijské a orientální kuchyni.

12. Oxid siřičitý a siřičitany

Používané jako konzervanty (např. v sušeném ovoci, víně, octu, některých limonádách).

13. Vlčí bob (lupina)

Mouka a produkty z vlčího bobu – používá se do bezlepkových směsí, pečiva.

14. Měkkýši a výrobky z nich

Mušle, ústřice, slávky, hřebenatky, chobotnice, kalamáry – typické v mořských pokrmech.